Werkwijze schuren

Altena Vloeren Schuren – werkwijze

Werkwijze parket vloer schuren en oliën of lakken:
Altena Vloeren Schuren is dé specialist om uw parketvloer te schuren en te behandelen met parket lak of vloerolie. Wij staan voor professionaliteit, wij zijn vakmensen met hart voor hout.

Onze werkwijze:
Schuren:
De vloer wordt drie maal (of meer indien noodzakelijk), respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van oude was-wax-lak-olie-lagen), korrel 80 (voor het verwijderen van ondiepe krassen) en korrel 100-120 ( voor het glad schuren van de vloer).
Polijsten:
Na het schuren van de vloer wordt deze nog gepolijst om fijne krasjes en oneffenheden in de cellen en nerven van het hout weg te werken en een egaal geschuurde vloer te krijgen. Hierna is de vloer perfect te behandelen tegen vocht en vuil met de door u gekozen soort van behandeling.
Parketlak:
De houten vloer kan voorzien worden van een kras- en slijtvaste bestendige watergedragen lak. Deze behandeling dient in 3 lagen aangebracht te worden. Afhankelijk van uw gewenste uitstraling zullen wij in overleg de best passende lak gebruiken (mat, extra mat of ultra-mat). Tevens is het mogelijk om een kleur onder de lak aan te brengen zodat u uw eigen vloer creatie kunt maken.
Vloerolie:
De parket vloer kan ook voorzien worden van een vloerolie, deze vloeren zijn populair vanwege de authentieke, warme en matte uitstraling. Olievloeren vragen een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken, maar ook om deze eigenschappen te behouden. Vloeren behandeld met Royl Oil 2-k zijn goed bestand tegen invloeden van bijvoorbeeld wijn, koffie en vruchtensappen.

Stof-Arm vloer schuren
Laat uw vloer schuren door een professioneel bedrijf
Wij  schuren uw vloer met professionele schuurmachines die zijn voorzien van een goede afzuiging die voldoen aan de Arbo-richtlijnen waardoor zij weinig schuurstof loslaten. Na het schuren van de houten vloer stofzuigen wij de gehele vloer om daarna de olie of lak aan te brengen.
Voor het goed schuren en afwerken van een parketvloer is vakkennis nodig. Onze parketteurs hebben deze specialistische kennis vanuit de studie en door de jarenlange ervaring die zij opgebouwd hebben met het schuren en oliën en lakken van houten vloeren. Elke houten vloer is anders en door de aanwezige kennis kunnen onvoorziene problemen ter plekke opgelost worden.

Zelf mijn vloer schuren of laten schuren!
Het is niet zo heel veel duurden om uw vloer te laten schuren en oliën of lakken dan het zelf te doen. Het resultaat bij zelf schuren laat vaak te wensen over en dan moet er alsnog een specialist bijkomen. Daarbij wordt regelmatig onderschat hoeveel tijd er in gaat zitten en hoeveel verschillende schuurmachines er nodig zijn.
Wij hebben standaard alle benodigde professionele en goedgekeurde parketschuurmachines bij ons. Gehuurde machines voldoen vaak niet aan de eisen om het optimale resultaat op de vloer te behalen. Dit terwijl de kosten van huur van de machines en materialen van de diverse schuur- en boenmachines niet goedkoop is.
Wij geven u graag vakkundig advies!. Heeft u vragen?, neem contact met ons op en wij helpen u graag.